Wyposażenie lodziarni, doradztwo, szkolenia, serwis.
Zadzwoń lub napisz i dowiedz się więcej.
W MK KOMI zapewniamy nie tylko najwyższej jakości urządzenia dla lodziarni, cukierni i kawiarni, ale również dbamy o kompleksową opiekę serwisową. Działamy niemal natychmiastowo i na terenie całej Polski. – Bo wiemy, że czas jest tutaj na wagę złota, a każda „niezdiagnozowana” w porę usterka lub zaniedbanie urządzenia może doprowadzić do poważniejszych awarii i strat finansowych – mówi Krzysztof Szwedo, koordynator serwisu MK KOMI.
Czytaj więcej o serwisie urządzeń dla lodziarni, cukierni i kawiarni od MK KOMI
Umowy serwisowe MK KOMI obejmują okresowe przeglądy urządzeń, które mają na celu wykryć i naprawić potencjalne problemy techniczne, zanim staną się one poważnymi awariami. – Obejmują także działania profilaktyczne, czyli czynności konserwacyjne, dzięki którym możemy przedłużyć żywotność maszyn w lodziarni, cukierni i kawiarni – wyjaśnia Krzysztof Szwedo.
Co istotne, serwis urządzeń MK KOMI dla lodziarni, cukierni i kawiarni działa na terenie całej Polski, a w ramach podpisanej umowy konsultanci MK KOMI sami przypominają o konieczności wykonania przeglądu – minimum raz w roku. Umowa serwisowa z MK KOMI oznacza dla właściciela lodziarni, cukierni i kawiarni wygodę i stałą opiekę nad użytkowanymi urządzeniami, ale również atrakcyjne rabaty – m.in. na inne usługi serwisowe i części nie objęte przeglądem okresowym, czy też dojazd serwisanta.
Specjalizujemy się w urządzeniach włoskich producentów ISA, CATTABRIGA, HIBER i COF, których jesteśmy oficjalnym partnerem i dystrybutorem w Polsce, ale serwisujemy również urządzenia innych marek.– W MK KOMI mamy własny magazyn części do wielu urządzeń pracujących w lodziarniach, cukierniach i kawiarniach, również do maszyn starszej produkcji i już nie produkowanych. Większość części dostępna jest „od ręki” i może być dostarczona do Klienta już następnego dnia po złożeniu zamówienia – mówi Krzysztof Szwedo, koordynator serwisu MK KOMI.
Każdy przegląd zaczyna się od dokładnej wizualnej oceny, czyli sprawdzenia stanu technicznego urządzenia, jego funkcji i trybów pracy. W zależności od rodzaju urządzenia, serwisant przeprowadza testy i pomiary.
Konkretny zakres przeglądów okresowych i wykonywanych w ich ramach czynności może różnić się, w zależności od rodzaju urządzenia. – W przypadku witryn chłodniczych lub cukierniczych takie czynności mogą obejmować na przykład sprawdzenie stanu wentylatorów, czyszczenie skraplaczy, kalibracje czujników temperatury – wyjaśnia Krzysztof Szwedo. – Z kolei, w przypadku innych urządzeń, jak na przykład maszyn produkcyjnych czy urządzeń cukierniczych, czynności serwisowe mogą obejmować wymianę elementów eksploatacyjnych, sprawdzenie pracy układu chłodniczego oraz jego paramentów, czyszczenie i odkamienianie wymienników ciepła, kalibracja czujników temperatury – dodaje K. Szwedo.
W MK KOMI wiemy, że urządzenia w lodziarni, cukierni czy kawiarni to inwestycja, która ma służyć przez wiele lat. Dlatego oferujemy kompleksowe usługi serwisowe, które realizujemy bardzo szybko – nawet do 24h od zgłoszenia. Dysponujemy własną flotą samochodów, zapewniając dojazd naszej ekipy serwisowej w dowolne miejsce na terenie Polski.
Wszystko po to, aby awaria nie zaskoczyła Cię w najmniej odpowiednim momencie! Już dziś zachęcamy Cię do współpracy z nami w ramach umowy serwisowej. Zadzwoń do nas, aby dowiedzieć się więcej: 795 808 588.