Pasteryzatory i dojrzewalniki – zaawansowana obróbka mieszanki lodowej

Pasteryzator do lodów jest urządzeniem przygotowującym mieszankę do zamrażania poprzez proces podgrzewania i tym samym eliminacji wszelkich drobnoustrojów chorobotwórczych. Nowoczesny pasteryzator do lodów może także pełnić rolę dojrzewalnika. Dojrzewanie lodów polega na schładzaniu, a następnie przechowywania ich przez kilka godzin w celu zwiększenia lepkości i zniwelowania nadmiernej ilości wody. Zadbaj o najwyższą jakość i świeżość lodów. Pomogą Ci w tym zaawansowane pasteryzatory i dojrzewalniki, które mogą automatycznie kontrolować parametry mieszanki.

Skontaktuj się z nami
Pasteryzatory i dojrzewalniki

Technologia gwarantująca idealny smak mieszanki lodowej

Dzięki starannej kontroli temperatur w pasteryzatorze i dojrzewalniku, gotowy deser daje jeszcze więcej przyjemności z jedzenia. Nowoczesny i odpowiednio dobrany pasteryzator lub dojrzewalnik to także znacznie wygodniejsza praca.

Chętnie pomożemy Ci w wyborze tego właściwego pasteryzatora lub dojrzewalnika, biorąc pod uwagę budżet, skalę produkcji oraz Twój stopień zaawansowania w zakresie znajomości technologii wytwarzania lodów. Nasza propozycja obejmuje też instruktaż użytkowania maszyn, a nawet pełnoprawne szkolenia indywidualne i grupowe oraz opracowanie całej linii produkcyjnej specjalnie dla twojej lodziarni!

O nas
Lody waniliowe przygotowanie

Włoskie pasteryzatory i dojrzewalniki do Twojej lodziarni

Powiedz nam, czego potrzebujesz, a znajdziemy idealne urządzenie

Dojrzewalniki, pasteryzatory, emulsyfikatory – idealna konsystencja lodów

Prowadząc lodziarnię, należy bezwzględnie dbać o zachowanie zasad związanych z higieną i bezpieczeństwem żywności. Dlatego pasteryzatory są tak ważnym elementem wyposażenia. Odpowiadają za podgrzewanie mieszanki mlecznej do temperatury, w której giną szkodliwe drobnoustroje, a następnie jej schładzanie w celu umożliwienia dojrzewania lodów. Najczęstszym wyborem do lodziarni jest pasteryzator z emulsyfikatorem, który jednocześnie dba o emulgację masy, a więc jej pożądaną, idealną konsystencję. Równie ważną maszyną jest dojrzewalnik do lodów, w którym mieszanka dojrzewa w stałej temperaturze ok. 4°C. W ofercie MK KOMI znajdziesz świetne pasteryzatory Cattabriga oraz urządzenia innych znanych marek pochodzących z Włoch, a więc z ojczyzny idealnie kremowych lodów. Pasteryzator do lodów to sprzęt niezawodny, energooszczędny i niezwykle ułatwiający pracę. Dysponujemy bardzo szerokim wyborem urządzeń przystosowanych zarówno dla drobnych rzemieślników (np. pasteryzatory nablatowe), jak i dla osób nadzorujących dużą produkcję. Świadczymy profesjonalne usługi doradcze, by pomóc Ci wybrać pasteryzator i dojrzewalnik, który perfekcyjnie dopasuje się do Twoich potrzeb. Sprawdź również naszą ofertę urządzeń typu „2 w 1” łączących funkcje frezera i pasteryzatora.