Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Lokal z małą witryną chłodniczą na ciasta - mk-komi.pl

Najczęściej popełniane błędy przy wyborze witryny chłodniczej na ciasto

Jednym z czynników, które wpływają na to, jak dobrze sprzedają się ciasta, jest ich ekspozycja. Twoi klienci „jedzą oczami”, dlatego wszystkie słodkie desery warto umieścić w odpowiednio dobranej witrynie chłodniczej na ciasto. Czyli jakiej? Oto najczęstsze (...)
Witryna cukiernicza ISA w Mercedes-Benz Cafe - mk-komi.pl

Wybieramy witrynę chłodniczą do cukierni – wskazówki

Witryna chłodnicza to podstawowe wyposażenie cukierni – często stanowi jej centralny punkt, który pozwala klientom dokładnie zapoznać się z dostępnymi słodkościami. To urządzenie spełniające dwie kluczowe funkcje. Zapewnia odpowiednie warunki do przechowywania (...)
Maszyna do lodów gastronomiczna – obsługa - mk-komi.pl

Konserwator do lodów pozzetti – gdzie się sprawdzi?

„Pozzetti” to włoskie słowo oznaczające studzienki. Ale co mają studzienki do lodów? Okazuje się, że bardzo dużo! Właśnie taki kształt przybierają pojemniki, w które jest wyposażony klasyczny konserwator do lodów stosowany w niejednej cukierni. Czym dokładnie (...)
Jak otworzyć cukiernię - mk-komi.pl

Jak otworzyć cukiernię? 5 pomocnych wskazówek na start

Myślisz o otwarciu biznesu w gastronomii? Dobrym pomysłem może być cukiernia. Jak otworzyć biznes w tej branży, aby osiągnąć sukces? Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci stworzyć przemyślany biznesplan i poprowadzić lokal, który będzie rentowny (...)