Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Lody naturalne truskawkowe - mk-komi.pl

Lody naturalne, czyli jakie właściwie? Fakty i mity

Lody naturalne z roku na rok zyskują na popularności. Są oferowane zarówno w sklepach jak i w lodziarniach. I to właśnie te serwowane w lokalach gastronomicznych są najczęściej w centrum uwagi. Zastanawiałeś się jednak, co to oznacza, że lody (...)
Frezer do lodów - mk-komi.pl

Jak działa frezer do lodów?

Produkcja lodów rzemieślniczych zyskuje na popularności. Pojawia się coraz więcej lokali, które samodzielnie wytwarzają zmrożone desery – tak aby zapewnić swoim klientom sprawdzoną jakość. Aby jednak można było przygotowywać ten pyszny smakołyk, potrzebny (...)
Dwusmakowe lody włoskie w waflu - mk-komi.pl

Lody włoskie – dodatkowa sprzedaż w cukierni. Warto?

Prowadzisz cukiernię i zastanawiasz się, co zrobić, aby dotrzeć do nowej grupy klientów? Jednym z produktów, które mogą ich przyciągnąć są tzw. lody włoskie. To jeden z tych deserów, o które stosunkowo łatwo jest wzbogacić ofertę (...)
Młoda sprzedawczyni w lodziarni dumnie spoglądająca na swoje lody rzemieślnicze - mk-komi.pl

Lody rzemieślnicze – jak zrobić? Proces, produkty, urządzenia

Produkcja lodów rzemieślniczych cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Powód jest bardzo prosty: to właśnie one są najczęstszym wyborem klientów. Dlatego jeśli myślisz o założeniu lodziarni lub poszerzeniu oferty cukierni o zmrożone desery, postaw właśnie (...)
Kto wymyślił lody - historia lodów - mk-komi.pl

Kto wymyślił lody? Pełna tajemnic historia mrożonych deserów

Przyjemnie orzeźwiające, bajecznie kremowe, słodkie… mrożone desery są jednymi z największych przysmaków. Lody kochają zarówno dzieci, jak i dorośli, i to na całym świecie. Ty również należysz do grona ich miłośników? A czy zdarzyło Ci się (...)
Dystrybucja lodów w lokalu gastronomicznym - mk-komi.pl

Dystrybucja lodów – warunki i zasady dystrybucja lodów

Lody to jeden z najpopularniejszych deserów, zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim. Wysokie temperatury sprzyjają chęci sięgnięcia po zmrożony smakołyk. Jednak fakt, że lody są zamrożone, niesie za sobą określone wyzwania, zwłaszcza w upalne dni. Pojawia się choćby pytanie (...)