Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Produkcja lodów - jak wyliczyć jej koszt - mk-komi.pl

Jak wyliczyć koszt produkcji lodów?

Prowadzenie lodziarni jest bardzo przyjemną działalnością. Zazwyczaj jest ona również dochodowa. Nie oznacza to jednak, że przed jej rozpoczęciem nie trzeba dokonać pewnych obliczeń. Zanim zainwestujesz swój czas i pieniądze, powinieneś znać koszt produkcji lodów wybranym (...)
Alternatywne technologie produkcji lodów - mk-komi.pl

Alternatywne technologie produkcji lodów – co trzeba wiedzieć?

Lody rzemieślnicze, produkowane według tradycyjnych receptur i smakujące „jak za dawnych czasów”, to prawdziwy hit ostatnich lat. Latem, w dużych miastach i w kurortach turystycznych, tego typu lodziarnie można spotkać niemal na każdym rogu. Duża konkurencja skłania (...)
Produkcja lodów rzemieślniczych - mk-komi.pl

Produkcja lodów rzemieślniczych – jak zrobić dobre lody?

Moda na lody rzemieślnicze nie mija w Polsce już od kilku lat. Gdy tylko zaczyna się robić ciepło, rodacy niezwykle chętnie sięgają po mrożone desery w bajecznych smakach przygotowywane z wysokiej jakości składników. Jak zrobić dobre lody bez polepszaczy i niepotrzebnej (...)
Lodziarnia na kółkach - mk-komi.pl

Lodziarnia na kółkach – jak otworzyć mobilny biznes lodowy?

Jak połączyć dochodowy biznes z przyjemnością i niesieniem radości? Świetnym pomysłem może być tzw. lodziarnia na kółkach, czyli mobilna sprzedaż lodów. To działalność typowo sezonowa, ale odpowiednio zorganizowana może być naprawdę opłacalna. Brzmi ciekawie? Dowiedz się, (...)
Produkcja lodów – HACCP w gastronomii - mk-komi.pl

HACCP w gastronomii – dla lodziarni – jak wprowadzić i utrzymać?

Jeśli interesujesz się biznesem lodowym, musisz koniecznie zgłębić zasady dotyczące higieny i bezpieczeństwa żywności. Warto się zaznajomić szczególnie z systemem HACCP. Co to takiego? Jakie są najważniejsze zasady HACCP w gastronomii? Dlaczego trzeba go (...)
biznesplan na własną lodziarnia - mk-komi.pl

Biznesplan lodziarni – jak go przygotować?

Postanowiłeś otworzyć lodziarnię? Może to być naprawdę świetny biznes, ale warto się dobrze przygotować do jego prowadzenia. Sporządzenie dokładnego biznesplanu powinno być jednym z pierwszych kroków, jakie podejmiesz. Nie jesteś pewien, jak powinien wyglądać i co (...)