Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Szafa mroźnicza - mk-komi.pl

Szafy mroźnicze – czym są i do czego służą?

Chcesz produkować lody rzemieślnicze i prowadzić ich sprzedaż? Jeśli tak, na wyposażeniu lokalu będzie Ci potrzebna dobra szafa mroźnicza. To urządzenie, które zapewni optymalne warunki przechowywania zmrożonego deseru do czasu, aż trafi on (...)
Frezer do lodów podczas pracy - mk-komi.pl

Frezer do lodów – na co zwracać uwagę przy wyborze? Wskazówki

Frezer do lodów to najważniejsze urządzenie w każdej lodziarni produkującej tzw. lody gałkowe. Odpowiednio dobrany jest wydajny, oszczędny, wygodny w użytkowaniu i niezawodny. Po czym poznać właściwe urządzenie? Istnieje kilka parametrów, którymi należy się kierować. (...)
Maszyna do lodów włoskich – serwowanie lodów - mk-komi.pl

Maszyna do lodów włoskich – zasady konserwacji i serwisowania

Jeśli chcesz niskim kosztem i niewielkim nakładem pracy rozpocząć biznes lodowy, świetnym wyborem będą lody włoskie. Maszyna do ich produkcji zajmuje niewiele miejsca i jest prosta w obsłudze. Trzeba jednak pamiętać o jej odpowiedniej pielęgnacji i konserwacji. (...)
Produkcja lodów – profesjonalna, gastronomiczna maszyna do lodów - mk-komi.pl

Ile kosztuje gastronomiczna maszyna do lodów i co najbardziej wpływa na jej cenę?

Własna lodziarnia jawi się wielu osobom jako bardzo przyjemny, a także, mimo swojej sezonowości, dochodowy pomysł na biznes. Jest w tym wiele prawdy – mając zaangażowanie i pasję, można naprawdę dobrze zarobić, przynosząc jednocześnie (...)
Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować? | MK KOMI

Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować?

Ekspres do kawy to oczywiście serce każdej kawiarni. Tego typu sprzęt pojawia się również w pubach, barach, restauracjach, lodziarniach czy hotelach. Nie może być to jednak przypadkowy model. Bardzo ważne są jego wydajność, parametry (...)
Witryna cukiernicza ISA w Mercedes-Benz Cafe - mk-komi.pl

Wybieramy witrynę chłodniczą do cukierni – wskazówki

Witryna chłodnicza to podstawowe wyposażenie cukierni – często stanowi jej centralny punkt, który pozwala klientom dokładnie zapoznać się z dostępnymi słodkościami. To urządzenie spełniające dwie kluczowe funkcje. Zapewnia odpowiednie warunki do przechowywania (...)