Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Rzemieślnicza produkcja lodów - mk-komi.pl

Komponenty do produkcji lodów – czego unikać w ich składzie?

Produkcja i dystrybucja lodów to gastronomiczna nisza, która jest zajmowana przez coraz większą liczbę przedsiębiorców. Ale nie tych, którzy tworzą zmrożone desery na skalę przemysłową, ale takich, którzy produkują i sprzedają lody lokalnie. Autentyczne, naturalne i nietuzinkowe smaki cieszą się popularnością wśród (...)
Różne smaki lodów w rożku - mk-komi.pl

Jak różnicować smaki lodów? Tajniki szybkiej produkcji

Od kilku lat w Polsce trwa prawdziwy boom na lody rzemieślnicze. Odkąd klienci odkryli, o ile lepiej smakują mrożone desery przyrządzane na „lokalną”, a nie przemysłową skalę, przed lodziarniami zaczęły się ustawiać kolejki. Ale dobra baza w postaci klasycznych smaków (...)
Maszyna do bitej śmietany - mk-komi.pl

Wybieramy maszynę do bitej śmietany! Parametry, serwis… co jest ważne?

Kremowa, puszysta… po prostu pyszna. Nie ma chyba osoby, która by jej nie kochała. Chodzi oczywiście o bitą śmietanę. Ten (zazwyczaj) słodki dodatek jest nieodzownym elementem wykończenia wielu deserów. Pucharek lodowy, szarlotka na gorąco, karmelowe latte… to tylko niektóre (...)
Maszyna do lodów gastronomiczna – obsługa - mk-komi.pl

Maszyna do lodów gastronomiczna – jak o nią dbać?

Gastronomiczne maszyny do robienia lodów to absolutna podstawa wyposażenia każdej lodziarni. Bez względu na to, czy sprzedajesz lody włoskie, czy rzemieślnicze, potrzebujesz urządzenia, które pozwoli Ci wyprodukować mieszankę o idealnym smaku oraz konsystencji. Jednak nawet najlepszy sprzęt potrzebuje odpowiedniej (...)
Maszyna do lodów gastronomiczna – obsługa - mk-komi.pl

Konserwator do lodów pozzetti – gdzie się sprawdzi?

„Pozzetti” to włoskie słowo oznaczające studzienki. Ale co mają studzienki do lodów? Okazuje się, że bardzo dużo! Właśnie taki kształt przybierają pojemniki, w które jest wyposażony klasyczny konserwator do lodów stosowany w niejednej cukierni. Czym dokładnie charakteryzuje (...)
Jak otworzyć cukiernię - mk-komi.pl

Jak otworzyć cukiernię? 5 pomocnych wskazówek na start

Myślisz o otwarciu biznesu w gastronomii? Dobrym pomysłem może być cukiernia. Jak otworzyć biznes w tej branży, aby osiągnąć sukces? Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci stworzyć przemyślany biznesplan i poprowadzić lokal, który będzie rentowny i zyska uznanie (...)