Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Baza do lodów - mk-komi.pl

Baza do lodów – rodzaje. Którą wybrać?

Produkcja pysznych, idealnie kremowych lodów od podstaw to prawdziwa sztuka. Na ostateczną konsystencję i smak deseru wpływa każdy detal procesu produkcji, a także rodzaj i proporcje każdego ze składników. Aby uprościć ten proces, współcześnie zazwyczaj (...)
Maszyny do produkcji lodów soft, na pierwszym planie witryna lodowa - mk-komi.pl

Maszyny do produkcji lodów – innowacyjne systemy i rozwiązania

Chcesz zaoferować swoim klientom pyszne lody o idealnie kremowej konsystencji i ciekawych smakach? Podstawa to wysokiej klasy składniki, z których je przygotujesz. Ale nie tylko. Równie ważne jest to, jakie maszyny do produkcji lodów zastosujesz. (...)
Lody naturalne jagodowe - mk-komi.pl

Sprzedaż lodów – z proszku czy wg autorskiej receptury?

Lody – choć popularne od wielu dekad – obecnie przeżywają swój renesans, zwłaszcza w rzemieślniczej, tradycyjnej odsłonie. Również Ty myślisz o tym, aby rozpocząć sprzedaż lodów? Jeśli tak, podstawowa kwestia to odpowiedź na pytanie o stosowane (...)
Lody z maszyny - mk-komi.pl

Lody z maszyny – jakich komponentów używać do ich produkcji? Porównanie

Lody z maszyny, popularnie określane lodami włoskimi lub z automatu, to zupełnie inny produkt niż te serwowane na gałki. Od tych drugich różnią się przede wszystkim konsystencją. Zastanawiasz się, jak wygląda technologia produkcji lodów (...)
Rzemieślnicza produkcja lodów - mk-komi.pl

Komponenty do produkcji lodów – czego unikać w ich składzie?

Produkcja i dystrybucja lodów to gastronomiczna nisza, która jest zajmowana przez coraz większą liczbę przedsiębiorców. Ale nie tych, którzy tworzą zmrożone desery na skalę przemysłową, ale takich, którzy produkują i sprzedają lody lokalnie. Autentyczne, naturalne i nietuzinkowe (...)
Różne smaki lodów w rożku - mk-komi.pl

Jak różnicować smaki lodów? Tajniki szybkiej produkcji

Od kilku lat w Polsce trwa prawdziwy boom na lody rzemieślnicze. Odkąd klienci odkryli, o ile lepiej smakują mrożone desery przyrządzane na „lokalną”, a nie przemysłową skalę, przed lodziarniami zaczęły się ustawiać kolejki. Ale dobra baza (...)