Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Dziewczyna zastanawia się, czy w lodach, które je, są alergeny - mk-komi.pl

Alergeny w lodach – 8 najczęściej występujących

Około 30% – właśnie taki odsetek społeczeństwa w krajach wysoko rozwiniętych, takich jak Polska, zmaga się z różnego rodzaju alergiami.* Wiele reakcji uczuleniowych jest wywołanych kontaktem z substancjami występującymi w pożywieniu. Ich źródłem mogą (...)
Mężczyzna prowadzący własną lodziarnię - mk-komi.pl

Czy opłaca się otworzyć lodziarnię?

Rynek lodów w Polsce wzrasta w tempie ok. 4% rocznie.* Szczególnie duże zmiany na tym polu można zaobserwować na przestrzeni kilku ostatnich lat – Polacy coraz chętniej decydują się na jedzenie lodów poza domem i zwracają (...)
Lody naturalne truskawkowe - mk-komi.pl

Lody naturalne, czyli jakie właściwie? Fakty i mity

Lody naturalne z roku na rok zyskują na popularności. Są oferowane zarówno w sklepach jak i w lodziarniach. I to właśnie te serwowane w lokalach gastronomicznych są najczęściej w centrum uwagi. Zastanawiałeś się jednak, co to oznacza, że lody (...)
Frezer do lodów - mk-komi.pl

Jak działa frezer do lodów?

Produkcja lodów rzemieślniczych zyskuje na popularności. Pojawia się coraz więcej lokali, które samodzielnie wytwarzają zmrożone desery – tak aby zapewnić swoim klientom sprawdzoną jakość. Aby jednak można było przygotowywać ten pyszny smakołyk, potrzebny (...)
Dwusmakowe lody włoskie w waflu - mk-komi.pl

Lody włoskie – dodatkowa sprzedaż w cukierni. Warto?

Prowadzisz cukiernię i zastanawiasz się, co zrobić, aby dotrzeć do nowej grupy klientów? Jednym z produktów, które mogą ich przyciągnąć są tzw. lody włoskie. To jeden z tych deserów, o które stosunkowo łatwo jest wzbogacić ofertę (...)
Młoda sprzedawczyni w lodziarni dumnie spoglądająca na swoje lody rzemieślnicze - mk-komi.pl

Lody rzemieślnicze – jak zrobić? Proces, produkty, urządzenia

Produkcja lodów rzemieślniczych cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Powód jest bardzo prosty: to właśnie one są najczęstszym wyborem klientów. Dlatego jeśli myślisz o założeniu lodziarni lub poszerzeniu oferty cukierni o zmrożone desery, postaw właśnie (...)