Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Produkcja lodów – profesjonalna, gastronomiczna maszyna do lodów - mk-komi.pl

Ile kosztuje gastronomiczna maszyna do lodów i co najbardziej wpływa na jej cenę?

Własna lodziarnia jawi się wielu osobom jako bardzo przyjemny, a także, mimo swojej sezonowości, dochodowy pomysł na biznes. Jest w tym wiele prawdy – mając zaangażowanie i pasję, można naprawdę dobrze zarobić, przynosząc jednocześnie (...)
Profesjonalny granitor – produkcja granity, slushy, sorbetów - mk-komi.pl

Profesjonalny granitor – jak działa i ile kosztuje maszyna do sorbetu?

Granita to prawdziwy hit wakacyjnych miejscowości. Sprzedawana na deptakach i w lodziarniach słodka, orzeźwiająca hybryda napoju i deseru może Ci zapewnić wielu klientów – szczególnie w upalne dni. Aby ją serwować, wystarczy zaopatrzyć się w profesjonalny (...)
Cukiernik nakłada lody rzemieślnicze wg autorskiego przepisu - mk-komi.pl

Lody rzemieślnicze – przepis. Skąd brać receptury lodów kraftowych?

Boom na lody kraftowe trwa, a ich fanów przybywa z roku na rok. Wraz z rozwojem popytu na tę wersję mrożonego deseru wzrasta też liczba lokali, które go serwują. Dlatego jeżeli chcesz skutecznie wyprzedzić konkurencję, musisz zaoferować klientom (...)
Maszyna do lodów włoskich - mk-komi.pl

Jaka maszyna do lodów włoskich? Przegląd możliwości

Lody włoskie, określane też mianem „soft”, są jednymi z najchętniej wybieranych przez klientów. Jeśli więc chcesz rozpocząć sprzedaż zmrożonego deseru, warto rozważyć właśnie tę jego wersję. Do produkcji tego przysmaku będzie Ci potrzebna dobra (...)
Lody zimą - lodowy wafelek owinięty szalikiem - mk-komi.pl

Lody zimą – na jakie smaki postawić?

Nie da się ukryć, że najlepszym sezonem na sprzedaż lodów jest okres wiosenno-letni. Długie dni spędzane poza domem i wysokie temperatury sprzyjają poszukiwaniu ochłodzenia właśnie w formie tego deseru. Jeśli jednak prowadzisz całoroczną lodziarnię, a Twój (...)
Warsztaty lodziarskie - mk-komi.pl

Szkolenia lodziarskie – ile trwają, ile kosztują i czego się na nich nauczysz?

Robienie lodów na pozór wydaje się bardzo proste. Mleko, śmietanka, cukier… przepis wygląda na łatwy. No właśnie. Wygląda. Jeśli jednak chcesz zamienić robienie lodów w biznes, musisz wiedzieć o tym rzemiośle znacznie więcej. Sposobem na poszerzenie (...)