Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
biznesplan na własną lodziarnia - mk-komi.pl

Biznesplan lodziarni – jak go przygotować?

Postanowiłeś otworzyć lodziarnię? Może to być naprawdę świetny biznes, ale warto się dobrze przygotować do jego prowadzenia. Sporządzenie dokładnego biznesplanu powinno być jednym z pierwszych kroków, jakie podejmiesz. Nie jesteś pewien, jak powinien (...)
Witryna do lodów gałkowych - mk-komi.pl

Witryny do lodów – rodzaje. Którą wybrać?

Witryna do lodów to centralny element lodziarni. Od jej sprawności i niezawodności zależy przede wszystkim smak serwowanych deserów, za to jej wygląd przyciąga i pomaga zachęcić klientów do sprawienia sobie odrobiny przyjemności. Na rynku dostępnych jest (...)
Maszyna do lodów gałkowych w trakcie pracy - mk-komi.pl

Maszyna do lodów gałkowych – wskazówki zakupowe

Współcześnie nawet produkcja lodów naturalnych nie odbywa się całkowicie tradycyjnie, ponieważ wymaga wykorzystania urządzeń, które ją wspierają. Maszyna do lodów gałkowych nazywana również frezerem to najważniejszy element każdej lodziarni – to właśnie (...)
Produkcja lodów kraftowych w maszynie do lodów - mk-komi.pl

Własna produkcja lodów kraftowych – lista urządzeń na start

W polskich miastach i miasteczkach zdecydowanie nie brakuje lodziarni, które zaczynają przeżywać prawdziwe oblężenie, gdy tylko przez chmury przebiją się pierwsze ciepłe promienie wiosennego słońca. Coraz większą popularnością cieszą się lody kraftowe, czyli rzemieślnicze, (...)
Jak otworzyć lodziarnię - mk-komi.pl

Jak otworzyć lodziarnię – 4 pytania na dobry początek

Myślisz o rozpoczęciu biznesu lodowego? To może być bardzo dobry pomysł. Istnieje dużo lodziarni, które bardzo dobrze sobie radzą mimo sporej sezonowości tej branży. Zanim jednak rzucisz się na głęboką wodę, warto zadać (...)