Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!

Jaką wybrać witrynę lodową?

Jaką wybrać witrynę lodową? Witryna mroźnicza to kluczowy element wyposażenia każdej lodziarni, często także cukierni i kawiarni. Po pierwsze, właściwie dobrana witryna lodowa zapewnia optymalne warunki przechowywania produktu – co wpływa na świeżość, (...)

Urządzenia na START, które warto mieć w swojej lodziarni

Urządzenia na START, które warto mieć w swojej lodziarni Lody cieszą się niesłabnącą popularnością, a rynek lodziarski w Polsce w 2023 roku urósł rok do roku o 12,5%! Lodziarnia może być bardzo dobrym pomysłem na własny biznes, ale zanim (...)

Babychef – mały, ale mega pomocny asystent w Twojej kuchni!

Gdy kuchnie restauracji i cukierni pracują na najwyższych obrotach, potrzebne są dodatkowe „ręce do pracy”. O ile w większych lokalach nie ogranicza nas przestrzeń, więc możemy wspomóc się różnymi urządzeniami cukierniczymi, tak w przypadku mniejszych kuchni (...)

Urządzenia pod stałą opieką, czyli… umowy serwisowe w MK KOMI

Urządzenia pod stałą opieką, czyli… umowy serwisowe w MK KOMI Właściciele lodziarni, cukierni i kawiarni muszą zapewnić swoim klientom najwyższą jakość produktów i usług. Każdy klient jest ważny, a nieprzewidziane przestoje w pracy spowodowane na przykład awarią (...)

Witryna witrynie nierówna – różne rodzaje witryn ekspozycyjnych

Witryna witrynie nierówna – różne rodzaje witryn ekspozycyjnych Nie od dziś wiadomo, że „człowiek je oczami” – dlatego ważne jest pierwsze wrażenie i dopasowanie witryny, w której prezentowane są produkty, nie tylko do ich rodzaju, (...)

Wybór maszyny do produkcji lodów dla małej lodziarni lub kawiarni – co warto wiedzieć?

Wybór maszyny do produkcji lodów dla małej lodziarni lub kawiarni – co warto wiedzieć? Wybór odpowiedniej maszyny do produkcji lodów jest kluczowym krokiem dla każdego właściciela lodziarni. Urządzenie musi być niezawodne i szybkie, co jest szczególnie ważne (...)