Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!

Wybór maszyny do produkcji lodów dla małej lodziarni lub kawiarni – co warto wiedzieć?

Wybór maszyny do produkcji lodów dla małej lodziarni lub kawiarni – co warto wiedzieć? Wybór odpowiedniej maszyny do produkcji lodów jest kluczowym krokiem dla każdego właściciela lodziarni. Urządzenie musi być niezawodne i szybkie, co jest szczególnie ważne (...)
Biznesplan kawiarni - mk-komi.pl

Biznesplan kawiarni – o czym należy pamiętać przy otwieraniu kawiarni?

Pandemia powoli dobiega końca, a rynek gastronomiczny, który zwłaszcza w 2020 roku został dotknięty poważnym kryzysem, odradza się. Polacy z chęcią powrócili do spożywania posiłków na mieście, a spędzanie czasu w kawiarniach na powrót staje się częścią stylu (...)
Witryna chłodnicza w cukierni - mk-komi.pl

Witryna chłodnicza – używana czy nowa?

Witryna chłodnicza to kluczowe wyposażenie cukierni, kawiarni i wielu innych lokali gastronomicznych, a także sklepów spożywczych. Pozwala nie tylko na efektowną ekspozycję produktów, ale przede wszystkim utrzymuje je w optymalnej temperaturze. Planujesz zakup takiego urządzenia? (...)
Szafy chłodnicze i mroźnicze - mk-komi.pl

Szafy chłodnicze i mroźnicze – czym się od siebie różnią?

Szafy chłodnicze i mroźnicze to urządzenia, które często są ze sobą utożsamiane. Tymczasem w rzeczywistości – chociaż ich zasada działania jest podobna – pełnią inne funkcje. Za co więc odpowiada szafa chłodnicza, a za co (...)
Naprawa witryn chłodniczych - mk-komi.pl

Najczęstsze awarie witryn chłodniczych – jak sobie z nimi radzić?

Prowadzisz cukiernię lub lodziarnię? Jeśli tak, w Twoich zasobach znajduje się na pewno co najmniej jedna witryna chłodnicza. To urządzenie, które pozwala estetycznie wyeksponować smakołyki, a jednocześnie utrzymać je w optymalnej temperaturze. Co jednak, kiedy (...)
Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować? | MK KOMI

Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować?

Ekspres do kawy to oczywiście serce każdej kawiarni. Tego typu sprzęt pojawia się również w pubach, barach, restauracjach, lodziarniach czy hotelach. Nie może być to jednak przypadkowy model. Bardzo ważne są jego wydajność, parametry (...)