Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Maszyna do lodów gastronomiczna – obsługa - mk-komi.pl

Maszyna do lodów gastronomiczna – jak o nią dbać?

Gastronomiczne maszyny do robienia lodów to absolutna podstawa wyposażenia każdej lodziarni. Bez względu na to, czy sprzedajesz lody włoskie, czy rzemieślnicze, potrzebujesz urządzenia, które pozwoli Ci wyprodukować mieszankę o idealnym smaku oraz konsystencji. Jednak nawet najlepszy sprzęt potrzebuje odpowiedniej (...)
Produkcja lodów – HACCP w gastronomii - mk-komi.pl

HACCP w gastronomii – dla lodziarni – jak wprowadzić i utrzymać?

Jeśli interesujesz się biznesem lodowym, musisz koniecznie zgłębić zasady dotyczące higieny i bezpieczeństwa żywności. Warto się zaznajomić szczególnie z systemem HACCP. Co to takiego? Jakie są najważniejsze zasady HACCP w gastronomii? Dlaczego trzeba go (...)