Rozważasz wejść w biznes gastronomiczny - otworzyć lodziarnię, kawiarnię lub mobilny punkt sprzedaży lodów?

A może już masz lokal i chcesz poszerzyć ofertę o produkcję i sprzedaż lodów? Tego bloga prowadzimy dla Ciebie. Sprawdź koniecznie!
Produkcja lodów – profesjonalna, gastronomiczna maszyna do lodów - mk-komi.pl

Ile kosztuje gastronomiczna maszyna do lodów i co najbardziej wpływa na jej cenę?

Własna lodziarnia jawi się wielu osobom jako bardzo przyjemny, a także, mimo swojej sezonowości, dochodowy pomysł na biznes. Jest w tym wiele prawdy – mając zaangażowanie i pasję, można naprawdę dobrze zarobić, przynosząc jednocześnie (...)
Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować? | MK KOMI

Profesjonalny ekspres do kawy – ile trzeba zainwestować?

Ekspres do kawy to oczywiście serce każdej kawiarni. Tego typu sprzęt pojawia się również w pubach, barach, restauracjach, lodziarniach czy hotelach. Nie może być to jednak przypadkowy model. Bardzo ważne są jego wydajność, parametry (...)
Witryna cukiernicza ISA w Mercedes-Benz Cafe - mk-komi.pl

Wybieramy witrynę chłodniczą do cukierni – wskazówki

Witryna chłodnicza to podstawowe wyposażenie cukierni – często stanowi jej centralny punkt, który pozwala klientom dokładnie zapoznać się z dostępnymi słodkościami. To urządzenie spełniające dwie kluczowe funkcje. Zapewnia odpowiednie warunki do przechowywania (...)
Profesjonalny granitor – produkcja granity, slushy, sorbetów - mk-komi.pl

Profesjonalny granitor – jak działa i ile kosztuje maszyna do sorbetu?

Granita to prawdziwy hit wakacyjnych miejscowości. Sprzedawana na deptakach i w lodziarniach słodka, orzeźwiająca hybryda napoju i deseru może Ci zapewnić wielu klientów – szczególnie w upalne dni. Aby ją serwować, wystarczy zaopatrzyć się w profesjonalny (...)
Cukiernik nakłada lody rzemieślnicze wg autorskiego przepisu - mk-komi.pl

Lody rzemieślnicze – przepis. Skąd brać receptury lodów kraftowych?

Boom na lody kraftowe trwa, a ich fanów przybywa z roku na rok. Wraz z rozwojem popytu na tę wersję mrożonego deseru wzrasta też liczba lokali, które go serwują. Dlatego jeżeli chcesz skutecznie wyprzedzić konkurencję, musisz zaoferować (...)
Maszyna do lodów włoskich - mk-komi.pl

Jaka maszyna do lodów włoskich? Przegląd możliwości

Lody włoskie, określane też mianem „soft”, są jednymi z najchętniej wybieranych przez klientów. Jeśli więc chcesz rozpocząć sprzedaż zmrożonego deseru, warto rozważyć właśnie tę jego wersję. Do produkcji tego przysmaku będzie Ci potrzebna (...)